App eller karta med checkpoints. Ta med kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en kod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Hittaut samordnas av Svenska Orienteringsförbundet och arrangeras av lokala orienteringsföreningar.

Image
Image

ARK56 är ett nätverk av leder i Biosfärområde Blekinge Arkipelag, utsett av UNESCO för sina unika natur- och kulturvärden. Lederna guidar till på cykel, till fots, i kajak eller med båt och möts vid 13 nav där du hittar service och kan byta färdsätt. Appen hjälper dig hitta allt från toaletter och grillplatser till gourmetrestauranger och spa.

Image
Image
Ta dig runt på cykel

Det finns väldigt bra cykelleder i Karlskrona och med hjälp av dessa tar du dig enkelt från Dragsö till Karlskrona city. Vi kan även varmt rekommendera en utflykt till Wämöparken som ligger en bit utanför Karlskrona, där hittar ni ett mini-zoo och härliga promenadstigar i parken.

Fiske & Friluftsliv

Vi har flera äventyrsalternativ här på Dragsö! Hyr en kanot, kajak eller motorbåt och ge dig ut för att upptäcka Karlskronas härliga skärgård. Har du fiskespöt med dig, ta med dig det på utflykten. Karlskrona skärgård har nämligen ett av Sveriges gäddtätaste vatten.

Lek- & äventyrsland

Barnens gård

Vattenland, lekland och massor av djur från svenska bondgårdar. Perfekt utflykt när vädret tillåter.

Busfabriken

Här kan barnen hoppa, leka, busa, stoja, springa, pyssla, mysa och knasa sig så mycket de vill!

Boda Borg

Boda Borg består av questar, fyllda med nervkittlande utmaningar som du och ditt lag på tre till fem personer ska klara er igenom.

Cyberzone

Ett stenkast från Dragsö ligger Cyberzone som erbjuder bowling, lasergame, spel, lekhall m.m.

Museum

Marinmuseum

På Marinmuseum har både stora och små chansen att uppleva den svenska marinens spännande historia. Ett måste när ni besöker Karlskrona!

Porslinsmuseum

Ett intressant museum med utställningar som visar den gamla porslinsfabrikens tillverkning under fem decennier.

Blekinge museum

Blekinge museum har spännande utställningar om länets historia, Blekinges kustkultur och Blekingska rötter.

Bilmuseum

På Albinssson & Sjöbergs bilmuseum finns flera av Bilsports mest populära projektbilar, klassiker kända från tidningen Nostalgia och mycket mer.

Dagsutflykter

Aspö

Åk skärgårdsbåt eller vägfärja ut till Aspö. Här är perfekt att cykla runt för att utforska ön. Ta en paus vid en badstrand och varför inte en picknick vid Drottningskärs kastell som uppfördes så tidigt som på 1600-talet.

Wämöparken

Besök Wämöpaken med dess vackra natur. Här finns ett mini-zoo med djur som grisar, getter, kaniner, höns, m.m. På lördagar under sommaren hålls loppis i parken.

Simma med sälar

Ta en dagstur till Utklippan längst ut i Karlskrona skärgård för en upplevelse värd att minnas! Här kan du snorkla eller dyka med sälar, lära dig mer om öns historia och äta en god lunch i restaurangen.

Skärgårdstrafiken

Under sommaren kör skärgårdstrafiken flera olika turer varje dag och många av dem stannar vid Dragsös brygga. Köp en Hop-On/Hop-Off-biljett och åk som ni vill mellan öarna. Eller varför inte åka på en rundtur i skärgården!

HTML tutorial